O nama

 

centar-drazenovic-onama

Centar za sportsko-rekreacijske i zdravstvene aktivnosti utemeljen je na ideji da se s natjecateljskim sportom ne iscrpljuje bit sporta. Zbog toga nastoji pridonijeti širenju ideje o tome kako je u svome rekreativnom vidu sport namijenjen svakom čovjeku, jer se njime doprinosi zdravlju u cjelini i na najširoj osnovi.

Što Vam nudimo?

Centar želi biti poticatelj korisnog i zdravog provođenja slobodnog vremena djece i mladih u službi kako ranog otkrivanja njihovih motoričkih sposobnosti i sportskih sklonosti, tako i pridonijeti cjelovitom razvoju mladog čovjeka u svim njegovim aspektima.

To je osobito važno s obzirom na ubrzani rast i velike fizičke promjene u pretpubertetskom i pubertetskom razdoblju. U skladu s tim valja spriječiti povećanu mogućnost poremećaja u sustavu za kretanje. Kada već dođe do takvih poremećaja, Centar nastoji doprinijeti ispravljanju lošeg držanja i blažih deformacija posturalnog statusa. Taj se cilj najdjelotvornije postiže upravo rekreativnim bavljenjem sportom, pa stoga Centar kroz tri specijalizirana programa nudi rekreativno bavljenje tjelesnim vježbanjem, plivanjem i skijanjem, što uključuje i sportske škole. Uz dva se sezonska programa, provodi i cjelogodišnji program sportske škole plivanja koji obuhvaća sve plivačke tehnike, a dopunjava se rekreativnim i korektivnim vježbanjem te s njim čini cjelinu. Provodi se u tri termina tjedno u trajanju od dva sata.

Kratka povijest… Tko vodi programe…

drazenoviciZoran Draženović rodio se 1960. u Požegi. Ističući se svojim sportskim dostignućima već u ranoj mladosti, postao je predsjednik školskog sportskog društva i u isto vrijeme aktivno igrao rukomet u RK “Požega”. U skladu sa svojim sportskim interesom i profesionalnim težnjama, 1979. je u Zagrebu upisao Fakultet za fizičku kulturu gdje je 1984. i diplomirao upravo s temom “Plivanje”, te tako stekao zvanje profesora tjelesnog odgoja. Ubrzo se zapošljava u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju opće bolnice “Sveti Duh”, gdje planira i provodi program preventivnog i korektivno-kompenzacijskog vježbanja koji će postati okosnicom i njegova budućeg stručnog rada. U isto vrijeme sudjelovao je u radu RK “Medveščak” i tako pridonio važnim uspjesima toga kluba.

Donošenjem Zakona o sportu u lipnju 1991. profesor Draženović utemeljuje i pokreće rad Centra za sportsko-rekreacijske i zdravstvene aktivnosti na Zimskom plivalištu “Mladost”. Za svoj je stručni i pedagoški rad primio brojna priznanja, među kojima se svakako ističe “Zlatna značka” Saveza pedagoga fizičke kulture Hrvatske iz 1998.